Hlavní obsah

Festival Letní Letná zahájí francouzský soubor Malabar

Novinky, Filip Šára

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volně přístupné představení odstartuje 21. srpna ve 21 hodin 8. ročník pražského festivalu Letní Letná. Francouzi přivezou program Le Voyage des Aquarêves nabitý pyrotechnikou, akrobacií, žonglováním, hudbou a světelnými efekty.

Článek

Účast Malabaru, vynikajících divadelníků a výtvarníků, slibuje impozantní podívanou, stačí si vzpomenout na jejich pět let starou návštěvu hlavního města. Tehdy v centru Prahy probudili k životu obří kudlanku.

Pohádkové proměny šedé reality

Letos do Letenského parku vplují na obrovské pohádkové lodi a i blízké okolí promění v říši ze světa fantazie. Budou navíc představovat akrobaty, žongléry, zpěváky, někteří budou na chůdách...

Prahu čeká mimořádný vizuální zážitek a nepochybně více než důstojné zahájení festivalu. Soubor tak doslova splní své předsevzetí dostat divadlo do ulic a zapojit i publikum, které už mnohokrát od doby jeho vzniku (1981) čítalo desetitisíce a nechalo se rozsvítit společně s okolním městem.

Další účinkující budou neméně zajímaví

Na Letné opět vyroste městečko s velkým šapitó. K hlavním hostům festivalu, na které již bude třeba si koupit vstupné, patří švédský Cirkus Cirkör a soubor Compagnie XY.

Cirkör ukáže své nejnovější vystoupení, ve kterém se pokusí publikum zaujmout mimo jiné stínohrami či žonglováním např. i s motorovou pilou. Jedná se vyloženě o představení se špičkovými herci. V domovském Švédsku nadchli diváky i kritiky.

Compagnie XY jsou mladí akrobaté spojující artistické, poetické a humorné prvky v jeden celek. Také oni sklízí ve světě značný úspěch. Do ČR zavítají poprvé.

Z českých souborů se diváci mohou těšit kupříkladu na Cirkus Mlejn, Spitfire Company, Annu Polívkovou, Teátr Víti Marčíka, divadlo ANPU, Bilbo Compagnie, Cirkus Sacra, divadla Kulich a Romanetu a řadu dalších.

Reklama

Související články

The National vystoupí 17. srpna v Praze

Jedna z nejúspěšnějších amerických indie-rockových kapel The National se 17. srpna představí před českým obecenstvem. Koncert se uskuteční v pražském Divadle...

Výběr článků

Načítám