Hlavní obsah

Festival Kamera Oko zahájí vítězný film z Cannes

Právo, Kateřina Farná

Druhý ročník mezinárodního filmového festivalu zaměřeného na kameramanskou tvorbu Ostrava Kamera Oko se bude konat od 23. září do 3. října a zahájí jej vítěz letošní Zlaté palmy z Cannes, thajský film Strýček Búnmí.

Článek

Snímek natočil režisér a výtvarný umělec Apichatponga Weerasethakula na motivy skutečného příběhu buddhistického mnicha, který dokázal vyvolávat své minulé životy.

Dílo plné fantazie i humoru, které čerpá z thajské hororové produkce sedmdesátých let a komiksu, se stalo senzací canneského festivalu.

Přehlídka dále nabídne projekce v industriálním prostředí (památkově chráněná zóna UNESCO v dolní oblasti Vítkovic, na náplavce u Sýkorova mostu a v Dole Hlubina), světovou soutěž s českými a mezinárodními premiérami, chybět nebudou tradiční sekce jako Ostrava ve filmu, Works in Progress, filmový maratón se seriálem Sanitka, pocty kameramanům Juraji Šajmovičovi a letos zesnulému Williamu Lubtchanskému.

Akreditace jsou již v předprodeji, do konce srpna stojí 190 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Festivalové graffiti ozdobilo centrum Bohumína

Tři desítky tvůrců graffiti z Česka, Polska a Slovenska vytvořily zhruba 200 metrů dlouhou přehlídku svého umění na zeď kolem bývalých kasáren v Bohumíně na...

Výběr článků

Načítám