Hlavní obsah

Festival Czech Rock Block v Plasích hostí legendu Suzi Quatro

Plasy (Plzeňsko)

Devětapadesátiletá zpěvačka a baskytaristka Suzi Quatro bude letos hlavní a první větší zahraniční hvězdou festivalu pod širým nebem Czech Rock Block v Plasích na Plzeňsku, který se koná 31.7. a 1.8. 2009. Jednu z největších rockových přehlídek v Plzeňském kraji navštěvuje kolem 10 000 fanoušků, letos se koná pošestnácté, řekl jeden z organizátorů Michal Sokol.

Článek

"Suzi Quatro je baskytaristka, která je už americko-britská legenda, nahrávala se spoustou známých osobností. Momentálně připravuje album, ze kterého představí některé skladby na našem festivalu," řekl. V bývalém Československu poprvé koncertovala v roce 1979, v roce 2007 se představila například na festivalu Benátská noc.

Z domácích kapel vystoupí v sobotu v Plasích Arakain, Kreyson, Debill Heads, Visací zámek a Debustrol. Po loňské premiéře doplní festival opět klubová scéna. Představí se na ní téměř tři desítky především mladých skupin. Klubová scéna začíná už v pátek a vstup na ni je zdarma. Pokračuje také v sobotu od rána vedle hlavního festivalového programu, který začíná ve 13:00.

Během dosavadních ročníků přišlo na festival, kterému patří tradičně začátek srpna, přes 200 000 návštěvníků. Dříve se kromě Plas konal ještě v jiném termínu v Jihlavě. V roce 2007 ho tam ale předčasně ukončil prudký liják. Způsobil několikamiliónovou škodu a zničil veškeré elektronické, zvukové a světelné zařízení. Od loňska se tak festival koná jen v Plasích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám