Hlavní obsah

Festival Benátská! zahájí pocta Karlu Gottovi

Právo, jaš, kul

Tradiční festival Benátská! s Impulsem, který se ve Vesci u Liberce odehraje v červenci letošního roku, odstartuje pocta Karlu Gottovi. Sám Gott na ní vystoupí, ovšem představí se i ti zpěváci, kteří ho v anketě Český slavík dokázali v minulosti porazit - Dalibor Janda a Peter Nagy. Vše se odehraje na takzvaném Večírku pro nedočkavé 25. července.

Foto: ČTK

Karel Gott pokračuje ve svém oblíbeném koncertním tažení festivaly.

Článek

Janda i Nagy přislíbili, že do programu zařadí nejen vlastní hity, ale i nezapomenutelné skladby Gotta. Přispějí tak k oslavě jeho osmdesátých narozenin pod širým nebem. Doplní je ještě vystoupení Anny K. a kapely Brutus. Druhé pódium bude ve znamení punku. Zahrají na něm kapely SPS, E!E, Metal B. R. a písničkář Záviš.

Na to, jak Gotta seznámil s tvorbou Záviše, vzpomíná s úsměvem Petr Pečený, spolupořadatel festivalu: „Jednou Karel Gott křtil album Tří sester. Na akci také dorazil Záviš, já je tam seznámil a Karel si pak koupil všechna Závišova alba. Několik dní poté jsem se od jeho ženy s poděkováním dozvěděl, že Závišova hudba zněla na Bertramce, kde Karel bydlí, celý den. Věřím tedy, že i jeho koncert si Mistr užije.“

Benátská! s Impulsem se koná v termínu 25. až 28. července 2019. Během 27. ročníku vystoupí také Richard Műller, Chinaski, Čechomor, Lenny, No Name, Václav Neckář a Bacily, David Stypka a Bandjeez a další.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám