Hlavní obsah

Festival Beats for Love Pepino nabídne o třetinu větší areál

Právo, hon

O třetinu větší areál nabídne čtvrtý ročník největšího středoevropského festivalu taneční hudby Beats for Love Pepino, který odstartuje v poslední červnový den v Dolních Vítkovicích. Festival nabídne produkce světoznámých DJ Sigmy, Angerfista, Beardymana či Mikea Candyse a další asi tři stovky světových a tuzemských interpretů, kteří v industriálních kulisách vystoupí na rekordních 16 pódiích.

Foto: b4l.cz

Mark Knight

Článek

Festival letos nabídne i řadu novinek, například vystoupení handicapovaných tanečníků z ostravského sdružení Bílá holubice, dvě afterparty pro největší vytrvalce nebo soutěže návštěvníků v tanci a beatboxu.

Organizátorům se letos podařilo domluvit světová esa jednotlivých hudebních stylů. „Na Drum & Bass Stage se objeví hvězdný projekt Sigma, jehož skladby hrají všechna rádia světa a jako první drum & bass projekt v historii dokonce vyhrál Brit Awards. Na tomto pódiu nebude chybět ani Američan Gridlok či skvělý Angličan SPOR. House stage představí houseového krále Marka Knighta nebo populární Phats & Small a pódium pro EDM & Trance bude hostit Mika Candyse, který vystupuje v masce smajlíka,” vyjmenovává jen malou část hvězd Kamil Rudolf, zakladatel a ředitel festivalu Beats for Love Pepino.

Na 16 pódiích více než 300 účinkujících

Na celkově 16 pódiích se objeví více než 300 umělců, mezi kterými nebude chybět ani Angerfist, jenž je jedním z nejlepších dýdžejů planety. Kromě dýdžejů bude na pódiích návštěvníky bavit třeba západoafrická bubenická smršť Jarabi nebo Tesla Blesky Show, která spojí umění s technologií a předvede hru s elektřinou a sršícími blesky. „Na programu festivalu jsou i zásnuby dvou skalních fanoušků, kteří si své ano řeknou za zvuku svého oblíbeného techna. Celý akt bude snímaný na LED obrazovce před techno scénou, která je umístěna za dolnovítkovickou koksovnou,” dodává Matyáš Ožana z týmu festivalu Beats for Love Pepino.

Na Urban Ostrava!!! Stage se budou odehrávat taneční a beatboxové souboje festivalových návštěvníků a představí se zde také skupina hendikepovaných tanečníků ze sdružení Bílá holubice. „Profesionální i zdravotně postižení umělci, převážně vozíčkáři, společně tančí. Nejvhodnějším tanečním stylem pro osoby s tělesným handicapem se ukázala kontaktní improvizace a spontánní tanec vedený v duchu současného výrazového tance, který předvedeme taky na festivalu Beats for Love Pepino,” říká Ivana Martáková, produkční uměleckých aktivit sdružení Bílá holubice.

Filozofie recyklace

Speciálního vybavení se letos dočká odpočinková zóna. Fanoušci se mohou těšit na relax v designových skvostech vzniklých z recyklovaných odpadů jako barely, kovy či bubny z praček. „Recyklace je naší hlavní filozofií, a tak na festivalu budou jako sedačky sloužit vany, stoly nahradí barely na barvy a sedátka budou z pneumatik,“ popisuje autor většiny festivalových dekorací David Žyla z 3ARTbeat ateliéru.

Hudební novinkou letošního ročníku budou také afterparty v Trojhalí Karolina a v klubu Fabric. „Na obou místech se budou konat hudební akce až do brzkých ranních hodin. Vystoupí tady třeba Angličan John Bnebo Novozélanďan Trei,“ dodává Ožana.

Reklama

Výběr článků

Načítám