Hlavní obsah

Fatboy Slim i Václav Havel na festivalu Pohoda

Právo, ČTK, far
TRENČÍN

Jeden z největších slovenských hudebních festivalů otevírá v pátek své brány. Multižánrová přehlídka Bažant Pohoda se odehraje na letišti u Trenčína do nedělních ranních hodin. Headlinery jsou hvězda taneční scény Fatboy Slim a Mike Skinner s projektem The Streets. Přijede i Václav Havel, jemuž budou věnovaná dvě divadelní představení.

Článek

„Návštěvníci by si v sobotu kolem poledne neměli nechat ujít vystoupení Royal Choral Society s operou Slovenského národního divadla. Bude to výjimečná záležitost. Letos máme také nové dřevěné šapitó Garnier Magic Mirrors s krásnými vitrážemi,“ řekl Právu ředitel festivalu Michal Kaščák.

„Našim cílem je, aby atmosféra byla stejně příjemná a dobrá jako každý rok.“ Zastoupeny budou žánry pop, rock, reggae, taneční hudba, alternativa, hip-hop i world music. Kromě hudebního programu nabídneme divadla, čtení a diskuse.

Iva Bittová představí svůj nový projekt Moravian Gems

Opomenout by se neměla vystoupení Joan Baez, Richarda Müllera, Ivy Bittové nebo Jany Kirschner. Zajímavý projekt přiveze elektronický vizionář Matthew Herbert, který vystoupí s 25členným Big Bandem.

Česká hudebnice Iva Bittová představí svůj nový projekt Moravian Gems, který čerpá inspiraci z tradičního moravského folkloru, slovenský dirigent Peter Breiner zase svůj projekt Triango. Hrát bude i kapela Sto múch či česká skupina Midi Lidi.

Iva Bittováfoto: ČTK

Marián Varga se spojí se smyčcovým kvartetem, opera Slovenského národního divadla s londýnským sborem Royal Choral Society předvede i skladbu Aká si mi krásna Eugena Suchoně.

Navíc budou uvedeny aktovky Václava Havla Audience a Protest

Bohatý program čeká na Pohodě bývalého českého i československého prezidenta Havla. Budou tam uvedeny jeho aktovky Audience a Protest, dramatik bude také podepisovat své eseje z let 1968 až 1988, které byly u příležitosti jeho návštěvy na Pohodě vydány pod názvem Kdo řekl A, musí říci B.

Reklama

Související články

Barvy Ostravy jsou v plném proudu

Vysokou kvalitativní laťku, nastavenou předchozími ročníky, překonává právě probíhající sedmý ročník festivalu Colours of Ostrava. Ukazují to už první...

Výběr článků

Načítám