Hlavní obsah

Evropský šampionát floristů má od středy známku

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastní poštovní známku má od středy 15. června nejprestižnější evropská soutěž ve floristice. Ta se koná stejně jako olympiáda jednou za čtyři roky a letos ji na přelomu srpna a září hostí Havířov. Známku v ceně 25 korun vydala u příležitosti 17. Mistrovství Evropy ve floristice, Europa Cup 2011, Česká pošta.

Článek

Autorkou grafického návrhu nové známky je Vlasta Matoušová. Ta navrhovala známku poprvé, jako námět zvolila vazbu kytice v oranžové, zelené a bílé barvě. Inspiraci hledala v květinářství a nakonec se rozhodla pro vazbu s oranžovými kalami.

„Jsem velmi ráda, že se nám něco takového podařilo, díky patří hlavně městu Havířov, který se o vydání známky postaral,“ řekla tajemnice Svazu květinářů a floristů ČR Jana Pudová s tím, že samotná známka pro ni byla až do poslední chvíle překvapením.

„Ani jsem nevěděla, jakou hodnotu má.“ Zda obdobná praxe, vydávat známky u příležitosti evropského šampionátu floristů, panovala i na předcházejících mistrovstvích, ale neví.

„Nevím, že by se o tom někdo zmínil, takže doufám, že jsme první, kdo něco takového udělal. Inspirovali jsme se u sportovních olympiád, které také mívají vlastní známky,“ prozradila s tím, že svaz bude známku určitě využívat nejen při propagaci Europa Cupu 2011, ale i při rozesílání oficiálních materiálů blížícího se mistrovství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám