Hlavní obsah

Evropské ceny EMA MTV pro Green Day, Halsey či Mendese

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve španělské Seville se v noci na pondělí rozdávaly ceny evropské pobočky MTV Europe Music Awards (EMA). Moderování show se ujala Becky G.

Foto: ABACA, ČTK

Green Day

Článek

V kategorii nejlepší výkon v popu letos zvítězila zpěvačka Halsey, která porazila kolegyně Arianu Grandeovou či Camilu Cabellovou, a současně si odnesla i cenu ve vedlejší kategorii nejlepší look.

V kategorii hip-hopu letos vyhrála Nicki Minaj a cenu za nejlepší hudební spolupráci si odnesli Rosalía a J Balvin - Con Altura featurnig El Guincho.

V rocku vyhráli Green Day, cenu za nejlepší píseň roku má Billie Eilish (Bad Guy) a nejlepším umělcem roku je Shawn Mendes.

Foto: ABACA, ČTK

Halsey

V kategorii elektronika ocenili Martina Garrixe, nejlepším nováčkem se stala Billie Eilish a ocenění za nejlepší živé vystoupení dostali jihokorejští BTS. V kategorii alternativa se radovali FKA Twigs. Nejlepší videoklip má Taylor Swiftová (Me!) a rockovou ikonou vyhlásili zpěváka a hudebníka Liama Gallaghera.

Nejlepšími britskými umělci jsou Little Mix. V dalších kategoriích uspěli Juju (nejlepší německý umělec), JVG (nejlepší finský umělec), Sigrid (nejlepší norský umělec), Avicii (nejlepší švédský umělec - in memoriam), Mattn (nejlepší belgický umělec), Kendji Girac (nejlepší francouzský umělec) a Mahmood (nejlepší italský umělec).

Reklama

Výběr článků

Načítám