Hlavní obsah

Elton John vydá v únoru desku a pracoval s Lady Gaga

Právo, ŠH

Britský zpěvák, skladatel a hudebník Elton John vydá 5. února nové album Wonderful Crazy Night. Produkci nahrávky mají na starosti on a americký producent a skladatel T Bone Burnett. Na desce spolupracovali i Davey Johnstone (kytara), Matt Bissonette (baskytara), Kim Bullard (klávesy), Nigel Olsson (bicí), Ray Cooper a John Mahon (oba perkuse). Texty písní napsal Bernie Taupinem, se kterým Elton John spolupracuje už téměř padesát let.

Foto: Petr Horník, Právo

Elton John je nesmírně pilný. Do Prahy na koncert přijede 26. listopadu letošního roku.

Článek

Umělec také potvrdil, že se podílí na tvorbě nové studiové nahrávky americké zpěvačky Lady Gaga. V talkshow Zanea Lowe v rádiu Beats 1 uvedl, že s ní píše skladby.

„Slyšel jsem dvě její nové písně, které jsou brutální. Jsou úžasné,“ řekl Elton John. Prozradil rovněž, že ty písničky by se daly přirovnat ke zpěvaččiným hitům You and I či Bad Romance.

Třetí sólovou desku Lady Gaga, nazvanou Artpop (2013), však popsal jako nevydařenou. „Nebylo to dobré album. Myslím, že by to sama uznala,“ konstatoval.

Lady Gaga o své hudební novince informovala během rozhovoru na 73. ročníku udělování cen Zlatý glóbus. Uvedla, že ji plánuje vydat během letošního roku, avšak přesné datum neprozradila.

Kromě Eltona Johna se na tvorbě desky podílel i producent Mark Ronson. Ten se pro deník London Evening Standard vyjádřil, že se zpěvačkou na albu spolupracoval ve svém londýnském studiu. „Přál bych si s ní pracovat více. Je to neuvěřitelná zpěvačka a skladatelka,“ pochválil kolegyni.

Připravované album přinese také spolupráci s producentem RedOnem či italským producentem a dýdžejem Giorgiem Moroderem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám