Hlavní obsah

Elton John vsadil na syrovost, nové album točil s T Bone Burnettem

Novinky, Stanislav Dvořák

Nedlouho po albu The Union, jež natočil se starým kamarádem Leonem Russellem, se zpěvák Elton John přihlásil s další nahrávkou. Pomáhal mu s ní producent T Bone Burnett a bude mít velmi prostý zvuk.

Foto: Petr Horník, Právo

Elton John

Článek

Elton John se vrátil k jednoduché sestavě piáno-basa-bicí a tvrdí, že tak vznikla "jeho nejvíce vzrušující deska za velmi dlouhou dobu". Své album nazvané The Diving Board točil v Americe a měl k dispozici jednoho z tamních nejvyhledávanějších producentů T Bone Burnetta. "Byl to T Bonův nápad vrátit se k piánu, base a bicím. Řekl: začneme takhle," prozradil zpěvák.

T Bone Burnett je elitní americký producent a muzikant, držitel Grammy i Oscara. Začínal v šedesátých letech po boku legend jako Bob Dylan nebo Delaney and Bonnie, ale větší slávy dosáhl až na přelomu tisíciletí, kdy se podílel na soundtracku ke slavnému filmu Big Lebowski a později Bratříčku kde jsi? V roce 2007 produkoval superúspěšné album Roberta Planta a Alison Kraussové Raising Sand.

Eltonův doprovod je navíc hvězdný - na basu hraje Raphael Saadiq a na bicí Jay Bellerose (spolupracovník Johna Mellencampa, Roberta Planta a Alison Kraussové). Pouze ve dvou písních se připojil kytarista Doyle Bramhall.

Rychlost, s jakou deska vznikla, jeho samotného překvapila. Začalo to tím, že mu Bernie Taupin dal několik textů. "Nevědel jsem, jestli chci do studia tak rychle (po albu The Union)... byl jsem na dovolené a ani jsem se na texty nepodíval. Ale řekl jsem si, zajdu do studia a když to nevyjde, nevadí."

Nakonec se mu prý podařilo napsat všechny písně asi za dva dny. Album by se mělo prodávat na podzim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám