Hlavní obsah

Elton John: Nového Lvího krále jste zpackali

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Elton John si nebere servítky, pokud jde o letošní novou verzi disneyovky Lví král. Sám zpíval v superúspěšném původním filmu a dnešní remake ho rozzlobil.

Trailer k filmu Lví králVideo: Falcon

 
Článek

V remaku zpívají nejen současné popové hvězdy (Beyoncé, Donald Glover), ale i herci jako Seth Rogen a Billy Eichner.

10 tipů na animované filmy pro malé i velké diváky

Film

„Nová verze Lvího krále byla pro mě obrovským zklamáním, protože si myslím, že tu hudbu zpackali. Hudba byla tak významnou součástí původního filmu a ta v současné verzi neměla stejný dopad. Kouzlo a radost se ztratily. Soundtrack neměl ani zdaleka takový úspěch v hitparádě jako před 25 lety, kdy to bylo nejprodávanější album roku,” postěžoval si Elton John.

„Nový soundtrack vypadl z hitparád tak rychle, i přes velký úspěch v kinech,“ dodal zpěvák, který lituje, že neměl možnost filmový soundtrack udělat sám. Vize dnešních tvůrců byla jiná a on cítil, že už „není zvaný“. Naopak mu dělá velkou radost divadelní verze Lvího krále, kde má prý muzika správného ducha.

Lví král je druhý nejvýdělečnější film roku

Kultura
Foto: Profimedia.cz

Elton John

Foto: Walt Disney Pictures

Snímek z nového filmu Lví král

Disneyovka Lví král v režii Jona Favreaua byla dalším pokusem o vyprávění klasického příběhu z africké savany. Lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány.

Recenze remaku byly dost zdrženlivé, většinou se mluvilo spíše o průměrnosti. V kinech měl alespoň komerční úspěch.

Nirvana, R.E.M. i Elton. Tisíce originálních masterů slavných desek shořely

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám