Hlavní obsah

Elektropopová Viah vydala lyrický videoklip z Vietnamu

Novinky, Stanislav Dvořák

Nový klip Gloria od zpěvačky Viah je venku. Lyrické video natočil ve Vietnamu Dužan Duong.

Viah - Gloria

 
Článek

Vietnamsko-česká zpěvačka Viah má za sebou jedno studiové album Tears of Giant, kde kombinuje snivé vokály s elektronikou. Bývalá soutěžící ze SuperStar dodala na české poměry velmi slušný debut.

„Veškeré záběry Dužan natočil v ulicích Vietnamu. Klip neobsahuje silnou příběhovou linku, připomíná spíše lyric video, vizuální doplněk k písni, je stylizován do estetiky karaoke, které je pro vietnamskou kulturu významným prvkem,“ upřesňuje Viah.

Třiadvacetiletá zpěvačka Viah (vlastním jménem Vi Huyen Tranová) vydala album s producentem Jiřím Burianem v červenci 2018 pod labelem Indies MG. Název alba odkazuje k melancholickému vyznění písní, které se tak v pohádkové analogii stávají slzami obra.

„V dětství jsem v sobě skrze divadlo a tanec objevila exhibicionistku. Dlouho jsem si myslela, že na pódiu můžu stát jenom jako někdo jiný/nějaká postava/nějaké moje alter ego – a to mi upřímně až tak moc nešlo. Až díky hudbě jsem zjistila, že můžu být performerkou i v rámci své vlastní osobnosti. Viah je mnou,” dodala Vi Huyen Tranová.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám