Hlavní obsah

Electronic Beats poprvé v Divadle Archa

– Praha

Festival Electronic Beats se letos bude konat poprvé v pražském Divadle Archa. Jeden z největších festivalů elektronického žánru v Praze zde 10. června přivítá skupiny Apparat Band, FM Belfast, Bonaparte a When Saints Go Machine, informovala za pořadatele Martina Reková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Apparat živě v Praze v roce 2006

Článek

"Festival nabídne extravagantní a impozantní hudební program, předprodej vstupenek byl již zahájen a do 13. května je možné koupit lístek za zvýhodněnou cenu 170 korun," uvedla Reková. Dodala, že poté bude vstupenka za 250 korun a na místě bude ještě o 110 korun dražší.

Apparat Band založil v roce 1999 Němec Sascha Ring spolu s Marco Haasem. O dva roky později vydali své debutové album Multifunktionsebene a v roce 2007 zaujali nahrávkou Walls. Část jejich tvorby bývá řazena do experimentálního techna.

Kapela FM Belfast pochází z islandského Reykjavíku a první koncert uspořádala v jeskyni na Faerských ostrovech. Další vystoupení na festivalu Iceland Airwaves 2006 způsobilo velké nadšení, stejně jako jejich debutové album How To Make Friends.

Bonaparte boří hudební konvence

Hudbu na pomezí žánrů jako jsou electro-punk, synthie pop, nebo jazz přivezou členové skupiny Bonaparte, kteří rádi provokují a boří zažité hudební konvence.

Posledním interpretem na elektronickém festivalu v Divadle Archa bude kodaňské kvarteto When Saints Go Machine, proslulé díky unikátnímu hlasu zpěváka Nikolaje Manuela Volsilda, který vystupuje na pozadí elektropopových aranžmá kapely.

Electronic Beats je mezinárodní hudební a lifestyleový program společnosti Deutsche Telekom, který oslavil již deset let existence. Kromě živých vystoupení napříč Evropou vydává Electronic Beats vlastní magazín Slices, zaměřený na elektronickou hudbu. V Praze se uskuteční už popáté. Loni se konal v pražském Veletržním paláci. V minulosti hostil světoznámé interprety jako The Prodigy, Underworld, The Orb, Hot Chip nebo Róisín Murphy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám