Hlavní obsah

Dymytry jedou na turné, připravili album a mají klip o nebezpečí drogové závislosti

Právo, jaš, kul

Pražská rocková skupina Dymytry, hrající v maskách z dílny maskéra Národního divadla, vyrazí 13. října z Pěnčína na turné. V jeho rámci odehraje šestnáct koncertů. Pro fanoušky nachystala audiovizuální show plnou plamenů, animací na obřích LED obrazovkách a skvělých písniček. Chystá také unikátní 2CD a nahrála klip k písni Kapitán Heroin.

Trailer k videoklipu Kapitán HeroinVideo: Skupina Dymytry

 
Článek

Klip uvede na svých stránkách ve čtvrtek večer, Novinky.cz ho představují prostřednictvím traileru.

Objeví se v něm záběry ze sugestivního filmu Piko o životě rockové legendy, zpěváka Dana Horyny, který se svou kapelou Vitacit stál před lety u zrodu českého heavy metalu a jako jeden z prvních u nás nitrožilně užíval pervitin. Své závislosti se dokázal zbavit a nyní se věnuje osvětě a boji proti drogám.

„Kapitán Heroin byla jedna z našich prvních písní. Od začátku jsme chtěli upozorňovat na to, že s tímhle si není dobré zahrávat. K blížícímu se výročí patnácti let naší kapely jsme natočili klip o člověku, který kvůli drogám spadl až na dno, ale dokázal se zase postavit na nohy,“ řekl kytarista Jiří Dymo Urban.

„Chvíli jsem přemýšlel nad zpracováním té písně a najednou jsem si vzpomněl na Horynovu zpověď ve filmu Piko a bylo jasno. Napřed jsem mu přednesl svou myšlenku a jemu se to líbilo. Odkázal mě na producenta Davida Prudkého, který to celé schválil a posvětil.

Myslím, že vznikla silná a tvrdá písnička podpořená životním příběhem, skvělými obrázky a hereckými výkony filmu Piko,“ dodal ještě Urban.

Kapela pro své fanoušky chystá i unikátní 2CD. Urban k tomu řekl: „Pomalu se blíží výročí patnácti let od našeho vzniku a my chtěli připravit něco speciálního a zároveň si trochu zavzpomínat na začátky. Proto jsme vzali naše první LP Psy-Core a kompletně jsme ho přetočili. K tomu jsme přidali skoro všechny dosud vydané singly a vzniklo album. Chtěli jsme zavzpomínat i na naši první velkou desku Neser!, která je již vyprodána, a tu jsme remasterovali. Tak vzniklo druhé CD. Celá tahle paráda je doplněná kresbami, které nám naposílali naši fanoušci. Vyjde během podzimu.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám