Hlavní obsah

Dvojku Matrixu předznamená soundtrack

Novinky, Alex Švamberk

Necelý týden předpremiérou druhého pokračování kultovního snímku Matrix se v pondělí 19. května objeví na trhu album se soundtrack The Matrix Reloaded. I tentokrát se na něm objevují zbrusu nové nahrávky předních interpretů, zejména kapel pohybujících se na pomezí metalu elektroniky.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Prvním singlem je skladba Sleeping Awake od nu-metalových P.O.D. Na albu jsou dále zastoupeni kapely Marilyn Manson, Rob Zombie, Deftones, Linkin Park a Rage Against The Machine přičemž první tři jmenovaní také přispěli novými písněmi. Taneční scénu zastupují Paul Oakenfold a Juno Reactor, kteří se spolu s Robem Douglasem a skladatelem a aranžérem Donem Davisem podíleli na scénické hudbě k filmu.

Album s hudbou z filmu Matrix bylo v roce 1999 nejen nominováno na cenu Grammy, ale stalo se v USA platinovým a vyšplhalo se do první desítky amerického albového žebříčku.

Reklama

Související témata:

Související články

Matrix v IMAXu

Dvě pokračování kultovního sci-fi Matrix nazvané v originálu The Matrix Reloaded a The Matrix Revolution budou uvedeny do kin ještě letos, druhý díl na 15....

Výběr článků

Načítám