Hlavní obsah

Duel Klause a Švejnara v TV vidělo 584 000 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úterní duel prezidentských kandidátů Václava Klause a Jana Švejnara v senátním klubu ČSSD na druhém programu České televize a na ČT24 sledovalo celkem 584 000 diváků starších 15 let. Vyplývá to z údajů České televize.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Klaus (vlevo) a Jan Švejnar si podávají před senátory ČSSD ruce.

Článek

Například novoroční projev prezidenta sledují více než dva milióny diváků. Sledovanost letošního projevu prezidenta dosáhla téměř 2,4 milióny diváků, protože ČT1, TV Nova i TV Prima projev vysílaly současně. V roce 2006 sledovalo prezidentský projev 2,9 miliónu dospělých diváků, tedy zhruba třetina dospělé populace v ČR. Jde však o typově i časově odlišný pořad než debata mezi kandidáty na prezidenta.

Na ČT2 se na úterní debatu dívalo 473 000 lidí, na zpravodajském programu ČT24, který nelze přijímat prostřednictvím tradičního analogového vysílání, ji vidělo 111 000 lidí. Více diváků než samotnou debatu na ČT24 sledovalo následné Studio ČT24, kde duel hodnotili pozvaní hosté. Jejich vystoupení sledovalo 149 000 lidí.

Debatu vysílal živě také Český rozhlas 1- Radiožurnál a přenášelo ji on-line několik internetových serverů, duel ale nevysílaly obě celoplošné komerční televize. O budoucí hlavě České republiky budou senátoři a poslanci rozhodovat příští pátek.

Reklama

Výběr článků

Načítám