Hlavní obsah

Dokument o životě a skonu Brittany Murphyové

Právo, Štěpánka Zenklová

Streamovací služba HBO Max plánuje natáčení dvoudílného dokumentárního portrétu herečky a zpěvačky Brittany Murphyové, která ve věku pouhých dvaatřiceti let podlehla zápalu plic spojenému s otravou léky.

Foto: ČTK/AP/CHRIS PIZZELLO

Brittany Murphyová

Článek

Brittany Murphyová, jež předčasně zemřela 20. prosince 2009, ztvárnila na čtyřicet filmových a televizních rolí. Do povědomí vstoupila úlohou v hudebním snímku 8. míle, v němž si zahrála po boku rappera Eminema, také v dramatu Narušení nebo adaptaci komiksu Sin City – město hříchu.

Režie se ujme Cynthia Hillová, která za dokument Private Violence získala nominaci na cenu festivalu Sundance. „Mrzí mě, že Brittanyin nadějný život a kariéru poněkud zastínily záhadné okolnosti její smrti. Je důležité si připomenout i její talent,“ nechala se pro server Variety slyšet Hillová.

Podle Mary Lisiové ze společnosti Blumhouse, jež snímek koprodukuje, má tato režisérka citlivý přístup ke spletitým osudům žen a otázkám současné společnosti.

„Dokument se prořezává mediálním humbukem a přinese nezkreslené zobrazení senzačního příběhu s odstupem. Životní boje a náhlé úmrtí Brittany Murphyové ukazujeme s velkou zodpovědností. Chceme do hloubky prozkoumat tragédii, jež se na dlouhá léta stala předmětem spekulací,“ uvedla za HBO Max Jennifer O’Connellová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám