Hlavní obsah

Do Ostravy míří Morcheeba a Mercury Rev

Právo, Aleš Honus

Pořadatelé festivalu Colours of Ostrava v pondělí zveřejnili další jména hvězd, které vystoupí od 9. do 12. července na letošním ročníku. K programu přibyla britská kapela Morcheeba a američtí Mercury Rev. Pořadatelé také potvrdili, že na festivalu letos poprvé vystoupí domácí Jarek Nohavica.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Současná Morcheeba: Zpěvačka Manda Zamolo, baskytarista Bradley Burgess (vlevo) a kytarista Ross Godfrey

Článek

Britská Morcheeba má v Ostravě představit nejen své legendární hity z období, kdy kapela ještě spolupracovala se zpěvačkou Skye Edwards, ale samozřejmě i novinky ze zatím posledního alba Dive Deep.

Další novinkou programu je americká kapela Mercury Rev. „Alba tohoto veteránského newyorského tria patří už léta k favoritům prestižních anket a to poslední, loňské Snowflake Midnight, se řadí k tomu nejlepšímu, co kapela kdy natočila,“ tvrdí ředitelka festivalu Zlata Holušová.

"O vystoupení Jarka Nohavici se bavíme už od samého počátku existence Colours, letos se nám konečně podařilo najít vhodný termín i okolnosti pro jeho vystoupení. Myslím, že do hvězdné sestavy festivalu patří a bude také jeho ozdobou,“ dodává Holušová.

Program festivalu Colours of Ostrava nabídne na celkem deseti scénách přes 100 kapel či DJs. Mezi potvrzenými hvězdami jsou také bývalý frontman Talking Heads David Byrne, americký jazzman Jamie Cullum, oscarový skladatel Michael Nyman, někdejší frontman artrockových Yes Jon Anderson, etno-taneční projekt Asian Dub Foundation a řada dalších.

Podrobné informace o programu jsou na stránkách www.colours.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám