Hlavní obsah

Do Česka se opět vrací tvrďáci Korn

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devátého června v pražské Tesla Areně vystoupí americká nu-metalová skupina Korn. V ČR má velkou fanouškovskou základnu a hraje zde čím dál častěji, naposledy loni v Ostravě.

Článek

Za svoji kariéru od debutu v roce 1994 prodali přes 25 miliónů alb, šestkrát byli nominováni na Grammy a dvakrát toto ocenění získali. Jádro kapely tvoří v současné době zpěvák Jonathan Davis, kytarista James “Munky” Shaffer a baskytarista Reginald “Fieldy” Arvizu. Při živých vystoupeních je doplňují doprovodní hudebníci.

 „Na naše koncerty chodí další generace mladých lidí. Když jsme začínali, většině fanoušků bylo 14 nebo 15 let. Nyní jsou z nich právníci a doktoři, kteří vodí své děti. Překračujeme generace, což je skvělé,“ říká Jonathan Davis ke složení svých současných diváků.

Skupina se zrodila v menším americkém městě Bakersfield a v devadesátých letech prorazila v Los Angeles. Kombinuje hip-hopové prvky s metalem. Svůj temný eponymní debut vydali v roce 1994. V roce 1996 následovala deska Life is peachy, která přinesla i větší komerční úspěch, nebo Issues. Poslední album z roku 2007 je bezejmenné.

Vstupenky jsou k dostání od 26. února v síti Ticketportal v cenách od 790  do 1 090 Kč (+VIP za 1 790 Kč) včetně poplatku. Více najdete na www.charm-music.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám