Hlavní obsah

Divadlo Na zábradlí oslaví šedesátiny

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní sezona v pražském Divadle Na zábradlí se nese ve znamení oslav šedesátého výročí založení významné divadelní scény, jejíž historii odstartovalo 9. prosince 1958 leporelo s písničkami Kdyby tisíc klarinetů.

Foto: KIVA

Dita Kaplanová je jednou z protagonistek inscenace Persony.

Článek

Šedesáté narozeniny si stávající soubor Divadla Na zábradlí spolu s hosty připomene v pátek 7. prosince narozeninovým večírkem, který bude následovat po představení nové inscenace Jana Mikuláška Persony. Titul inspirovaný dílem proslulého švédského režiséra a dramatika Ingmara Bergmana má první premiéru o den dříve, ve čtvrtek 6. prosince.

Foto: KIVA

Jakub Žáček a Petra Bučková v inscenaci Persony.

Narozeninový večírek nabídne i slavnostní odhalení lóže Václava Havla v originálním pojetí výtvarnice a konceptuální umělkyně Venduly Chalánkové, vernisáž portrétů minulých i současných zaměstnanců divadla zachycených objektivem fotografa Kivy, hudební intermezza v podání členů hereckého souboru a řadu dalších překvapení.

S šedesátiletou historií Divadla Na zábradlí je spojena řada dnes již legendárních osobností, jako je Václav Havel, Ivan Vyskočil, Ladislav Fialka, Jan Grossman, Evald Schorm či Petr Lébl a mnoho dalších vynikajících herců. Od sezony 2013/2014 stojí v čele divadla Petr Štědroň, Dora Viceníková a Jan Mikulášek, jejichž směřování inklinuje k nepravidelné dramaturgii a k autorskému divadlu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám