Hlavní obsah

Divadlo na Vinohradech počítá s Dagmar Havlovou

– PRAHA

S velkým hereckým návratem počítá pro příští sezónu pražské Divadlo na Vinohradech. Podle uměleckého šéfa Martina Stropnického se na jeviště vrátí Dagmar Havlová, která po sňatku s prezidentem v lednu 1997 opustila hereckou dráhu.

Článek

"Dagmar Havlová u nás ztvární hlavní roli v české premiéře hry předního amerického dramatika Israela Horovitze Chvíle pravdy. Premiéra bude začátkem března v režii Ladislava Smočka," řekl Stropnický.

Do své poslední divadelní role, jíž byla postava královny Kristiny ve známém Strindbergově dramatu, se Havlová vrátila na podzim 1997 při sedmi benefičních představeních ve prospěch postižených záplavami. Závěrečná repríza se na Vinohradech uskutečnila 11. prosince 1997.

Podle Stropnického budou dalšími novinkami sezóny 2005/2006 například muzikál Donaha, populární ze stejnojmenné britské filmové komedie, a divadelní adaptace známého britského sitkomu nazvaná Jistě, pane ministře. "Přirozené místo nalezne v našem repertoáru i klasika, dramatické texty Victora Huga a Williama Shakespeara," uvedl Stropnický.

Dagmar Havlová, populární a oceňovaná divadelní, filmová a televizní herečka, která v letech 1974 až 1996 natočila ještě pod příjmením Veškrnová přes dvě stě televizních inscenací, téměř pět desítek filmů a nastudovala na padesát divadelních rolí, od podzimu 1999 externě vyučovala na pražské Filmové a televizní fakultě. Rok předtím ministr kultury Pavel Dostál v televizi uvedl, že by českému divadlu prospěl návrat prezidentovy manželky na jeviště. Komentoval tak její vyjádření v tisku, že se jí po herectví stýská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám