Hlavní obsah

Divadlo Kalich oslaví desáté narozeniny

Právo, Radmila Hrdinová

Pražské Divadlo Kalich si v nové sezóně připomene deset let své existence. Otevřela ho 1. listopadu 1999 premiéra původního muzikálu Janka Ledeckého Hamlet. Od té doby se jeho repertoár rozšířil z muzikálu i na činohru a oba žánry budou tvořit i páteř jubilejní sezóny.

Článek

Přímo k výročí je načasována premiéra Zamilovat se... s Janou Paulovou a Pavlem Zedníčkem. Hru napsal i nastudoval režisér Jakub Nvota, text vznikl podle aktovky Noela Cowarda Still Life, respektive podle filmu s Maryl Streepovou a Robertem DeNiro.

„Je to o tom, že i lidi v našem věku může potkat ta chemická reakce zamilování se,“ charakterizovala hru Paulová. Její jevištní partner Pavel Zedníček touto premiérou oslaví šedesátiny.

Program nabídne osvědčenou klasiku i novoty

V září se na scéně Kalichu odehraje obnovená premiéra muzikálu Johanka z Arku s řadou nových i staronových představitelů. Titulní roli budou alternovat Bára Basiková a Lucia Šoralová.

Dětskému publiku je určen muzikál Bílý dalmatin, který v premiéře 28. září uvede podle svého scénáře režisérka Mirjam Landa. Nově se představí produkce brněnského Divadelního spolku Frída, stálého hosta Divadla Kalich.

Reklama

Související články

Národní divadlo nabídne více než 20 titulů

Národní divadlo v Praze vstoupilo do své 127. sezóny, v níž soubory činohry, opery a baletu uvedou více než dvě desítky titulů. Nabídka repertoáru zahrnuje...

Výběr článků

Načítám