Hlavní obsah

Divadlem Petra Bezruče bude znít královské reggae

Právo, Aleš Honus

Oblíbená televizní pohádka Magdalény Turnovské O princezně, která ráčkovala se po devatenácti letech od svého vzniku dočkala jevištní podoby. Premiéra pohádkové komedie, na kterou si díky legendární písničce Královské reggae vzpomene snad každý, se uskuteční v pátek v ostravském Divadle Petra Bezruče.

Článek

Nový titul tak nahradí úspěšnou pohádkovou inscenaci Malá čarodějnice, kterou divadlo hrálo do letošního června. "Tentokrát půjde o pohádku velmi veselou, kterou ještě žádné divadlo neinscenovalo. Oproti televizní podobě jsme se snažili jí dát svižnější kabátek, takže pohádka bude vhodná i pro menší děti," řekla dramaturgyně divadla Ilona Smejkalová.

Režisérem představení je Jindřich Šimek, který se od počátku 90. let věnuje převážně muzikálové tvorbě, je podepsán například pod úspěšnými muzikály na ledě Mrazík či Romeo a Julie. Spolupráce s Divadlem Petra Bezruče pro něj představuje po dlouhé době návrat ke klasickému divadlu. "Tuto nabídku jsem přijal velmi rád. Pohádka je sice určena pro nejmenší diváky, ale dospělí se u ní určitě nudit nebudou," řekl s tím, že scénář televizní předlohy bylo nutné poněkud upravit pro divadelní jazyk.

"Písničky Zdeňka Rytíře včetně Královského reggae ve hře ale pochopitelně zůstanou, jenom dostaly nový, modernější kabát," dodal. Premiéra pohádky se koná v pátek od 19 hodin a po ukončení představení se v divadle uskuteční vyhlašování výsledků ankety o nejoblíbenější herce a inscenace minulé sezóny. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám