Hlavní obsah

Divadelní zážitky si nemusíte odpírat ani během léta

Do druhé poloviny se dostaly letní divadelní festivaly v Praze. Podle dosavadní bilance jim nevypočitatelné rozmary počasí příliš neublížily - v Praze silný déšť přerušil jen čtyři večery Letních shakespearovských slavností, jednou se rušila produkce Studia Dva na Vyšehradě.

Článek

"Lidé o výjimečné zážitky stále stojí," řekla mluvčí slavností Magdalena Bičíková. Kvůli dešti bylo přerušeno a nakonec i zrušeno představení Jak se vám líbí. "Současně probíhající Komedie omylů na Pražském hradě se však regulérně dohrála celá. Je totiž kratší a navíc byla uvedena bez přestávky," vysvětlila Bičíková.    

Silný liják podle ní zhatil dvě představení Antonia a Kleopatry, jednou propršela Bouře. Také v Brně se Antonius a Kleopatra dvakrát rušil a jednou měly na počasí smůlu Veselé paničky windsorské. "Nejžádanější letošní inscenace s Bolkem Polívkou a Simonou Stašovou se na Špilberku odehrála v náhradním odpoledním termínu. V Ostravě zatím nepršelo vůbec a v Bratislavě se rušila pouze jedna produkce Macbetha," dodala mluvčí.    

Večery Marty Kubišové v Ungeltu

Spokojen s dosavadním provozem letní scény pod Loretou je i umělecký šéf Divadla Ungelt Milan Hein. "Pokud se diváci při začátku představení usadí, jen tak neodejdou. V případě deště navléknou pláštěnky a setrvají," řekl Hein. Ungelt nabízí v těchto dnech na Novém Světě sérii večerů Marty Kubišové, která si zve hosty. Hana Hegerová vystoupí 7. srpna, v úterý Věra Špinarová a pak Lucie Bílá. Od 10. srpna vyplní jedenáct večerů inscenace hry Sama Sheparda Láskou posedlí, v níž hlavní role ztvárnili Vilma Cibulková a Miroslav Etzler.    

Letní shakespearovské slavnosti pokračují v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu reprízami Komedie omylů s Martinem Pechlátem, Jitkou Čvančarovou a Davidem Suchařípou v hlavních rolích. O víkendu se na druhé pražské letní scéně na nádvoří Hudební fakulty Akademie múzických umění na Malostranském náměstí uskutečnila třináctá repríza komedie Jak se vám líbí s Mariánem Labudou, Martinem Dejdarem a sestrami Norisovými, která se tu bude hrát do 12. srpna. Komedie omylů bude publikum bavit až do 20. srpna.    

Vyšehrad pod střechou

Metropolitní léto hereckých osobností, jehož produkce jsou až na letní scénu Vyšehradu pod střechou, má do 17. srpna přestávku. V těchto dnech se však rozmáchlo i do Bratislavy. Pak se opět rozeběhnou představení ve Švandově divadle i v Divadle Palace na Václavském náměstí.    

Také Divadlo Bez zábradlí vyšlo vstříc zájmu diváků v letním období a připravilo přehlídku vybraných titulů. Od 6. do 31. srpna uvede nejúspěšnější komedie Terasa, Blbec k večeři, Každý rok ve stejnou dobu a mnohé další. Představí se v nich například Jiří Bartoška, Jana Boušková, Kateřina Brožová, Josef Carda, Josef Dvořák, Veronika Freimanová, Karel Heřmánek, Jan Hrušínský, Bohumil Klepl, Jana Švandová a Václav Vydra.    

"Nabídneme i muzikál Cikáni jdou do nebe a koncerty hostů. Tím prvním bude 6. srpna Robert Křesťan se skupinou Druhá tráva. Dalšími budou 19. srpna František Nedvěd se skupinou Tiebreak a 27. srpna Ondřej Havelka a jeho Melody Makers," řekla tajemnice divadla Jana Smutná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám