Hlavní obsah

Divadelní Odyssea propluje Prahou

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radostné emoce, ryzí energii, tvořivost, ale i znepokojující výpovědi prostřednictvím tance a pohybového divadla nabídne uprostřed léta v centru Prahy nová mezinárodní přehlídka Divadelní Odyssea.

Foto: archiv Farmy v jeskyni

Soubor Farma v jeskyni uvede svůj nejslavnější titul Sclavi.

Článek

Od 20. do 30. července se na Lodi Tajemství bratří Formanů, v Divadle Hybernia a v cirkusové aréně v Zítkových sadech představí pražská část rozsáhlého čtyřletého projektu Meeting the Odyssey, který tvoří přes sto umělců z jedenácti zemí Evropy.

„Lodí i po souši budou cestovat po čtyři roky divadelníci napříč Evropou, aby přinášeli radost, kreativitu, ale také kladli znepokojivé otázky a hledali na ně spolu s publikem odpovědi,“ říká Šárka Pavelková z produkční platformy ProFitArt, která stojí za českou částí projektu. Slavnostní zahájení Divadelní Odyssey v neděli 20. července bude patřit tanečnici a choreografce Lence Vagnerové a její taneční „inscenaci roku 2013“ Jezdci, jež vypráví fascinující příběh konfrontace jednotlivce s přírodou.

Slavnostnímu zahájení bude předcházet open air představení Much More Than Nothing na Václavském náměstí. V bravurním podání 420PEOPLE se po třech letech vrátí do Prahy také legendární Package japonského choreografa Shusakua Takeuchiho.

Na programu Divadelní Odyssey se objeví i proslulé studio Farma v jeskyni, přední soubor fyzického divadla Teatr Novogo Fronta, performerka Patricie Poráková či polský soubor Opolski Teatr Lalki i Aktora. Ten do Prahy přijede s představením inspirovaným mytickým příběhem Odysseovy manželky Penelopé Čekání na déšť / Waiting for the Rain, připraveným speciálně pro Divadelní Odysseu.

Pro děti i hravé diváky všeho věku vyroste v Zítkových sadech u Palackého náměstí nová cirkusová aréna. Nabídne divadelní představení a klauniády v podání v oboru jedinečných ansámblů Sacra Circus Števa Capka, Squadra Sua, La Mauvaise Graine či Divadla Minor, kreativní dílny.

Dospělým návštěvníkům pak zpestří letní noci na Vltavě dílny argentinského tanga či koncerty Jany Vébrové po skončení hlavního programu na Lodi Tajemství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám