Hlavní obsah

Destroyer vystoupí v Lucerna Music Baru

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu vystoupí v pražském Lucerna Music Baru Destroyer, projekt kanadského muzikanta a zpěváka Dana Bejara.

Foto: Lucerna Music Bar

Destroyer

Článek

Destroyer, navzdory svému názvu, není žádná death-metalová partička. Bejara během dvacetileté kariéry ovlivnily různé styly, převážně je to ale vždy silně melodická tvorba.

Po dvaceti letech se poprvé představí v České republice v rámci turné k velmi úspěšnému loňskému albu Poison Season. Obsahuje balady postavené na smyčcových aranžích i řízné rockové tracky. Známý server Metacritic, který vypočítává průměrné hodnocení z anglicky psaných recenzí, mu dal 86 %. Oceňují ho magazíny Uncut nebo Under the Radar i servery Pitchfork, Drowned in Sound nebo The Line of the Best Fit.

Na aktuálním evropském turné Bejara doprovází kapela složená z kytar, kláves, bicích nástrojů, saxofonu, příčné flétny nebo trubky.

Předskokanem bude jeho mladší kolega ze stáje Dead Oceans, illinoiský rodák a největší objev chicagské folk-rockové scény posledních let Ryley Walker.

Vstupenky za 450 korun jsou v prodeji v pokladně a na webových stránkách Lucerna Music Baru nebo v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketportal, Ticketpro a Eventim. Na místě je vstupné 550 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám