Hlavní obsah

Deska Depeche Mode unikla na internet týdny před vydáním

Novinky, Stanislav Dvořák

Stejný scénář jako u nové desky U2 se opakuje i u alba Sounds of the Universe od Depeche Mode, které mělo vyjít až 20. dubna. Internetoví piráti si ho už "vydali" sami.

Článek

Nejdříve se objevila skladba Come Back a během pár hodin celá deska. Řada lidí se na fanouškovských stránkách chlubí, že už desku slyšela. Ojediněle se však objevují i názory, že je lepší si na originál počkat, klidně i měsíc.

Depeche Mode začali album Sounds of the Universe nahrávat v květnu 2008 v kalifornské Santa Barbaře. V říjnu skupina oficiálně uvedla, že výsledkem nové smlouvy se společností EMI bude album, které se objeví na trhu 20. dubna 2009.

Před Vánocemi 2008 Depeche Mode oznámili, že dokončili nahrávání a mixování nového alba, na kterém se podíleli Ben Hillier, Daniel Miller a Tony Hoffer. Začátkem roku 2009 je novinka připravena k vydání a někdo z okolí Depeche Mode ji nyní pouští na internet.

Úniky údajně ostře střežených nahrávek slavných popových skupin jsou čím dál běžnější. Částečně snižují příjmy nahrávacích společností, ale nemají zase tak zničující dopad na prodejnost. Ukazuje to příklad desky No Line on the Horizon od U2, která také nedávno unikla na síť, a přesto je už měsíc nejprodávanějším CD v Česku.

Anketa

Koupíte si originál Depeche Mode?
Ne
66,5 %
Stáhnu mp3 a potom možná
14,8 %
Ano, chci pouze originál
18,7 %
Celkem hlasovalo 1848 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám