Hlavní obsah

Desátý ročník Hip Hop Kempu navštívily desítky tisíc hiphoperů

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diváckým rekordem skončil v noci na neděli jubilejní desátý ročník festivalu Hip Hop Kemp, který se konal ve Festivalparku na královéhradeckém letišti. Celkem do Hradce přijelo na 25 tisíc lidí, a to nejen z Čech nebo ze Slovenska, ale i z Polska, Anglie, Německa nebo Itálie.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Tři dny ovládal hradecké letiště rytmus hip hopu.

Článek

Jak uvedl tiskový mluvčí akce Martin Boltík, letošní ročník tak překonal návštěvnickou účast z roku 2006, kdy do Hradce zavítalo dvacet tisíc osob. Jedním z důvodů takto vysokého počtu diváků bylo příznivé počasí. Nic na tom nezměnily ani dvě páteční bouřky.

„V průběhu konání festivalu policisté šetřili jeden přečin, šlo o krádež věcí ze stanu, a 72 přestupků, z toho 42 přestupků majetkového charakteru. Jednalo se o prodej falešné festivalové vstupenky, krádež notebooku, pět krádeží věcí ze stanů, 32 krádeží drobného zboží jako potraviny, cigarety, alkohol, sluneční brýle v obchodních domech a tři krádeže nákupních vozíků z obchodních domů,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

Jeden přestupek byl podle ní spáchán na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi a dalších 29 přestupků v dopravě. „Z toho třikrát se jednalo o řízení vozidla pod vlivem alkoholu, jednou pod vlivem drog, ostatní dopravní přestupky se týkaly například nepřipoutání bezpečnostním pásem, špatného technického stavu vozidel, nesvícení vozidel během jízdy, telefonování za jízdy apod.,“ dodala Pešavová.

Reklama

Související témata:

Související články

Retro: před 20 lety vyšel debut Pearl Jam

Letos uběhlo dvacet let od vydání alba Ten, základní desky z éry grunge. Její autoři, Pearl Jam, hrají dodnes, zatímco kdysi zbožňovaná Nirvana se stala...

První videokniha pro iPad je v Česku zadarmo

Uživatelé tabletů iPad mají nově k dispozici první českou videoknihu. Interaktivní publikace spisovatele, nakladatele a dokumentaristy Michala Huvara čtenáře...

Výběr článků

Načítám