Hlavní obsah

Del Toro přivezl Castrovi film Che, emigranti demonstrovali

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Benicio Del Toro přijel o víkendu do kubánské Havany, aby uvedl film Che o profesionálním revolucionáři Che Guevarovi. Spekulovalo se, že se přijde podívat i Fidel Castro, agentury o něm ale mlčí. Zato kubánští emigranti předtím demonstrovali proti filmu v americkém Miami.

Foto: Reuters

Benicio Del Toro

Článek

Benicio del Toro vzkázal protestujícím v Miami, že se na film mají nejprve podívat, než ho odsoudí. "Hodně lidí mezi protestujícími ten film nevidělo," řekl herec, který dostal hlavní roli. Ztvárnit Che Guevaru pro něj prý bylo velmi těžké a vyžádalo si to hodně času.

Del Toro promluvil v sobotu v Havaně k davu asi 1500 lidí, kteří se přišli podívat na film o revolucionáři, jehož podobizna se časem proměnila ve vyprázdněný módní symbol.

Del Toro dostal za svůj herecký výkon cenu na festivale v Cannes. Na druhou stranu film režiséra Stevena Soderbergha sklidil hodně kritiky, která se týkala neúnosné délky a nudnosti. Kromě toho se společnosti zdráhají film uvádět, protože je natočen ve španělštině, což není komerčně výhodné.

Na Kubě se film převážně líbil. Organizátoři tamního festivalu ale předem varovali, že ho nebudou promítat, kdyby se v něm objevila kritika bývalého kubánského vůdce Fidela Castra, který se vzdal vedení a dožívá v ústraní.

Reklama

Výběr článků

Načítám