Hlavní obsah

De Phazz, MF Robots, Kraak & Smaak. Pražský podzim v rytmu funky

Právo, jaš, kul

V Praze se v dohledné době chystá několik koncertů výrazných skupin produkujících hudbu s vlivy funky. De Phazz přijedou 25. září, MF Robots 17. října a Kraak & Smaak 7. listopadu. Všechny koncerty se odehrají v Lucerna Music Baru.

Foto: archív kapely

De Phazz dorazí jako první.

Článek

De Phazz, funková skupina z německého Heidelbergu v čele s Pitem Baumgartnerem, uznávaným DJem a producentem, potěší originálním stylem s prvky latiny, d, jazz trip hopu, nebo třeba soulu. Šéf kapely Baumgartner se vnímá jako kolážista, kombinující mnoho různých stylů do jednoho uměleckého díla. De Phazz v Praze nezahrají poprvé, v roce 2010 vystoupili v klubu Retro, kde představovali svou desku Lala 2.0, a v roce 2012 hráli v klubu Roxy.

V říjnu u nás vystoupí britští MF Robots v čele s Janem Kincaidem, jehož jméno ve světě funky rozhodně není ani nové, ani neznámé, a podmanivým hlasem zpěvačky Dawn Joseph. Oba zakladatelé projektu MF Robots nejsou žádnými nováčky. Jan Kinciad stojí za acidjazzovou formací The Brand New Heavies a Dawn Joseph, která byla rovněž členkou kapely, spolupracovala jako vokalistka s takovými hvězdami, jako jsou Rod Stewart, Michael Bublé, Kylie Minogue nebo CeeLo Green.

V Lucerna Music Baru se 7. listopadu představí také nizozemská kapela Kraak & Smaak s Markem Kneppersem, Wimem Plugem a Oscarem de Jongem jako vůdčím triem. Na scéně je již patnáct let a zaujímá přirozeným pohybem mezi popem a tanečním undergroundem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám