Hlavní obsah

David Koller: Myslel jsem, že vyhraje Muk

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvákem roku se stal na středečním udílení cen Akademie populární hudby David Koller. "Překvapilo mě to trochu nemile. Petrovo loňské úmrtí pro mě byla docela rána a já mu vítězství mezi zpěváky přál. Měl jedinečný hlas, který na české scéně po jeho odchodu chybí. Myslel jsem si, že se zpěvákem roku stane on," svěřil se Koller.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

David Koller

Článek

Stal jste se zpěvákem roku a v této kategorii jste podle mínění akademiků, kteří o prvenství rozhodovali svým hlasováním, „porazil“ i Petra Muka. Překvapilo vás to?

Překvapilo mě to trochu nemile. Petrovo loňské úmrtí pro mě byla docela rána a já mu vítězství mezi zpěváky přál. Měl jedinečný hlas, který na české scéně po jeho odchodu chybí. Už od dob skupiny Oceán jsem ho chápal jako naprosto osobitého zpěváka. Myslel jsem si, že se zpěvákem roku stane on.

Na vašem loňském albu Teď a tady jste přišel s jinou hudbou, než jakou jste dělal předtím. Ta nová není tak hitová, je náročnější…

Já nikdy nepřemýšlel o tom, jestli se hodím do nějaké kategorie. V podstatě neřeším to, jakou muziku nahrávám.

Lucie se na ceremoniálu sešla v nejslavnějším složení. Znamená to něco?

To nevím, zatím jsme se o ničem nebavili. Musím ale říct, že jsem rád, že jsme se zase po dlouhé době všichni sešli a jsme schopni spolu komunikovat. To je perfektní.

Reklama

Související témata:

Související články

Anděly sbírali Nightwork, Koller i Bílá

Ve středu byly v Praze vyhlášeny české hudební ceny Anděl. Nejvíce si jich odnesla skupina Nightwork (3), ale s prázdnou neodešli ani David Koller, Lucie Bílá...

Výběr článků

Načítám