Hlavní obsah

Dan Brown píše pokračování Šifry mistra Leonarda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Americký spisovatel Dan Brown (41) pracuje společně s manželkou Blythe (53) na pokračování knihy Šifra mistra Leonarda, v němž se jeho hrdina Robert Langdon sám ocitne zapletený do záhady na americké půdě. Nový román má odhalit skrytou historii Washingtonu, uvedl autor na své internetové stránce. Dle jeho slov je ale dokončení románu ještě daleko.

Článek

Šifra mistra Leonarda přináší fikci o tom, že Ježíš měl dceru s Máří Magdalenou a že jeho potomci stále žijí. Kniha zůstává nejprodávanější knihou na pultech amerických knihkupectví. Poptávku podpořil vedle blížící se premiéry filmového zpracování i rozruch kolem nedávného soudu v Londýně, který rozhodl, že Brown ve své práci nezneužil poznatků historiků Michaela Baigenta a Richarda Leigha uvedených v knize Svatá krev a svatý grál z roku 1982.

Popularita kolem londýnského procesu zřejmě pomohla i polozapomenuté knize Svatá krev a svatý grál, která se drží mezi šedesáti nejprodávanějšími tituly v USA. Nová kniha Michaela Baigenta Ježíšovy listy: Výklad největší blamáže v historii spekulující o tom, že Ježíš nezemřel na kříži, ale dožil se požehnaného věku, odstartovala prodej ve Spojených státech z 25. příčky.

Soudní odmítnutí Brownova plagiátorství přivítala společnost Sony Pictures Entertainment, která bude distribuovat filmovou verzi v hlavní roli s Tomem Hanksem. Její mluvčí Jim Kennedy potvrdil, že do kin vstoupí film 19. května.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám