Hlavní obsah

Dan Bárta a Navigators zahrají pro nemocné děti

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desátého května 2008 od 14:30 vystoupí v areálu Břevnovského kláštera v Praze Dan Bárta s Illustratosphere, The Navigators a Eggnoise v rámci dobročinného minifestivalu Motol Motolice.

Článek

Vynikající jazz-funková formace Navigators je na české scéně poměrně nová, okamžitě si ale získala respekt hudební kritiky jako jedna z nejlepších mladých kapel v zemi. Koncem loňského roku vydala debut Sky Travellin, který překvapil vyspělostí a dokonalým zvukem připomínajícím zahraniční hvězdy typu Fun Lovin Criminals či Galliano.

K funku a jazzu nemají daleko ani Eggnoise, kteří vznikli v roce 1994 a spojují instrumentální virtuoizitu s neodolatelnou chutí k experimentování. Svůj styl někdy sami označují jako punk-jazz. 

Dan Bárta patří k nejzkušenějším a nejznámějším zpěvákům u nás. Před lety na sebe upozornil v rockové Alici, později přesedlal na funky ve slavné skupině J.A.R a pak vytvořil osobitý nadžánrový projekt Illustratosphere (v těchto dnech jim vychází nová deska).

Celý výtěžek z akce bude věnován na podporu dětské onkologie a hematologie ve Fakultní nemocnici Motol, konkrétně nadaci Národ Dětem. Více naleznete na internetových stránkách www.motol-motolice.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám