Hlavní obsah

Další nášup pop-punkových srandistů Horkýže Slíže

Novinky, Stanislav Dvořák

Slovenská skupina Horkýže slíže vydává nové album Ukáž tu tvoju Zoo. Celkově je z něj cítit především velká snaha rozesmát, nejlépe se tak hodí na divoký mejdan.

Článek

"Horkýže" produkují absolutně nekomplikovanou hudbu, trošku podle vzoru starých punkerů, a nedělají si vůbec starosti s vymýšlením rafinovaných špeků v instrumentálních sólech nebo se složitějším zpěvem. Některé jejich kytarové riffy jsou docela chytlavé a na koncertě se na ně určitě dobře "paří" v kotli.

Kapela je v Česku poměrně populární, lidé si ji asi oblíbili kvůli jejich smyslu pro "srandu" - slovo "humor" se k ní opravdu moc nehodí. Texty jsou i tentokrát poměrně legrační, určitě jsou dobré jako kulisa pro  středoškolský mejdan (zajímavá je otázka, jestli běžný pražský teenager vůbec rozumí tomu, co znamená "Babe Jáge zedol riť" nebo "vtedy do mňa zapičoval chalan").

Ve skladbě Silný refrén si kapela dělá srandu z vlastní tvorby: "máme blbý štart, to nevadí...na refrén sa čakat oplatí...ak je refrén zlý, tak treba si ho pustit päť razy" a Bernardín je zase parodií na německý Rammstein, jak v celkovém zvuku, tak v textu. Stačí slyšet krátkou pasáž "Paris Hilton konkubína, katastrófa, kokaín" a máte jasno, odkud vítr vane. Pobaví i vtípek v písničce o hippies: "Háre háre, háre rama, Jana Kirschner, Kirschner Jana". Nic víc tu ale nehledejte.

Horkýže slíže: Ukáž tu tvoju Zoo, EMI 2007

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám