Hlavní obsah

CzechTek podesáté. Ale kde?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desátý ročník největší tuzemské techno party CzechTek má začít 25.VII. a trvat možná až do začátku srpna. Pořadatelé zatím tají, kde by se měla uskutečnit, protože je ji pojímají v duchu divokých nájezdů, jaké pořádali na přelomu 80. a 90. let vyznavači house v Anglii, kteří se sebrali a uspořádali party na louce za městem než jim to zákon zakázal.

Foto: Jan Kaše

Výstava pod širým nebem v Plzni

Článek

Na telefonním čísle, které je uvedeno na letáčku uvádějí jen, že informace bude zveřejněna až v den, kdy party začíná. Setkání příznivců by se však mělo uskutečnit v Praze.

Strach na Frýdlantsku

Lidé z osady Andělka na Frýdlantsku se obávají, že by se mohl CzechTek opět konat na stejném místě jako loni. Původně ilegální CzechTek, na kterém se nevybírá vstupné a kde se o hudbu starají kočovné sound systémy, se loni uskutečnil na legálně pronajatém pozemku, který organizátorům poskytl frýdlantský podnikatel Petr Winter. Tato informace se podle ČTK objevila i na některých internetových stránkách věnovaných technu.

Starostka nedaleké obce Višňová, pod níž osada Andělka spadá, již loni vyjádřila názor, že by bylo lépe, kdyby se akce, na kterou přijelo 12 000 lidí, letos uskutečnila jinde. "Byla jsem v kontaktu s lidmi, kteří tady loni akci uspořádali, a ti říkali, že letos do Andělky nepřijedou," uvedla.

Pravidla pro návštěvníky

Pořadatelé teknivalu na svých stránkách kromě odkazu na leták, kde nejsou žádní informace, uvedla jen pravidla, jak se mají návštěvníci podobných akcí, kde je vstup volný, chovat.

Mezi jiným píší: "Pamatuj, ze nejsi jen návštěvník, ale vstupem na teknival se stáváš jeho součástí a jeho spolutvůrcem. To, co s sebou přivezeš na teknival, si také odvez, týká se to hlavně odpadu po tvém táboření a pobytu. Nemůžeš-li, dej odpad do pytle, který ti jistě věnují na baru, nebo alespoň zkus dát odpad na jednu hromadu. Ohledně výkalů. Proboha jsme lidi, co takhle ten svůj výtvor schovat? Lopatka není špatný vynález.

Reklama

Výběr článků

Načítám