Hlavní obsah

ČT provedla personální změny

– PRAHA
Právo, jp

Generální ředitel České televize (ČT) Jiří Janeček oznámil ve středu na zasedání Rady ČT některé významné a dalekosáhlé personální změny. Jejích cílem je co nejvíce přehodit agendu, která spadala pod bývalého vrchního a programového, nyní finančního ředitele Františka Lamberta, jiným lidem.

Článek

Janeček to ale nazývá jinak. "Skončila doba dočasnosti a v souvislosti s nárůstem výroby a přechodem na digitalizaci televizního vysílání nastal čas na postupnou změnu, " oznámil.

Zástupcem generálního ředitele se stává od 1. října ředitel techniky ČT Rudolf Pop (59 let).

Ředitel studia ČT Brno Vladimír Karmazín podal rezignaci, takže Janeček vypíše na tuto funkci výběrové řízení. Šéfovat brněnskému studiu bude do doby jmenování nového ředitele současná zástupkyně, ekonomka Lujza Oravcová.

Karmazín z ČT neodchází, ale přechází do Prahy a Janeček ho jmenoval provozním ředitelem ČT, což je nově zřízená funkce. Pod něho budou spadat úseky patřící dříve Lambertovi.

Prudce narostla agenda podřízená personálnímu řediteli ČT Janu Mrzenovi, což je od června také nový ředitelský post v ČT. Kromě tiskového oddělení bude pod Mrzenou úsek zahraničních styků, vnějších vztahů, ale i práce a mzdy. Nový mluvčí televize za |Martina Krafla, který odešel do Berlína šéfovat Českému domu, ještě není. Podle informací Práva měl Janeček již vybraného muže, ale pak od jeho osoby couvl.

Finančnímu řediteli ČT Františku Lambertovi zůstalo v kompetenci pouze oddělení účetnictví, plánování , financování a controlingu. Na dotaz Práva, zda za ekonomiku zodpovědný Lambert o změnách věděl, sdělil, že s ním žádná změna konzultována nebyla. A na dotaz, zda tyto změny vidí jako potřebné odpověděl, že je to v pravomoci Janečka. "Nevím, co je pojem dočasnost a rozšíření stávajícího počtu ředitelů o dva nepovažuji za nutné. Navíc jsou tímto opatřením porušené některé kontrolní organismy uvnitř ČT," dodal Lambert.

Reklama

Výběr článků

Načítám