Hlavní obsah

ČT posiluje program. Rolling Stones, Lakomec Polívka i Xindl X

Novinky, Stanislav Dvořák

ČT art chce v době krize posílit nabídku atraktivních koncertů či divadelních představení. Bolek Polívka se představí jako Lakomec, budou se vysílat koncerty Rolling Stones i pocta Johnnymu Cashovi z Texasu a další.

Foto: Petr Horník, Právo

Rolling Stones

Článek

„V době, kdy se všechny koncertní sály, divadla i kluby zavřely a lidé přišli o možnost autentických kulturních zážitků, rozšiřujeme naše stávající vysílání právě o tento typ pořadů. V nejbližších týdnech nebude prakticky ani jeden večer na ČT art bez koncertu, divadelní inscenace či opery,“ řekl výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl.

Foto: Česká televize

Lakomec s Bolkem Polívkou

V pátek 10. dubna poběží We Walk the Line: Vzpomínka na Johnnyho Cashe z texaského Austinu. Bezkonkurenční rockové legendy Rolling Stones odehrály a natočily show v San Jose v roce 1999, kdy byly na turné No Security. Diváci Čt art ho uvidí 4. dubna.

Přesunují se američtí Southern Avenue, platí květnoví Korn

Kultura

Z českých umělců jsou v programu jména jako Jarek Nohavica, Waldemar Matuška a Xindl X, který loni na podzim oslavil čtyřicáté narozeniny. „Koncert ve Foru Karlín byl můj do té doby největší samostatný. Byl to jeden z těch koncertů, na které se nezapomíná. Věřím, že si tu neopakovatelnou atmosféru užijí i diváci České televize,“ uvedl Xindl X alias Ondřej Ládek. Koncert poběží 17. dubna.

Leonardova máma v soudní síni. Vrací se Dobrý boj

Film

ČT art uvede i inscenace Paní plukovníková s Jiřinou Bohdalovou, Sluha dvou pánů s Miroslavem Donutilem nebo premiérové uvedení Lakomce s Bolkem Polívkou z Městského divadla Brno. Ze světa zamíří na české obrazovky broadwayský muzikál Cats nebo shakespearovská klasika Romeo a Julie s Orlandem Bloomem.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám