Hlavní obsah

ČT po stížnostech diváků pozměnila grafický design

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejednoho diváka nepříjemně překvapila nová loga České televize, která zasahovala téměr do středu obrazu. Po negativních ohlasech se ČT rozhodla loga posunout a o něco zmenšit.

Článek

"Česká televize vyhodnotila reakce diváků na nové označování kanálů ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4 SPORT a na celkový redesign, který je na obrazovce od 1. září. Od pátku 7. září jsou označení kanálů nově umístěna blíže k levému hornímu rohu obrazovky. Jejich velikost je zmenšena o 15 %," uvedl mluvčí ČT Martin Krafl.

Jak doplnil, televize také na základě diváckých ohlasů upravila informační lištu na zpravodajském kanále ČT24 v dolní části obrazovky. "Jejím zvětšením jsme zlepšili čitelnost informací," řekl.

Nový vizuální styl České televize je podle něj vystavěn tak, aby atmosférou a zpracováním oslovil všechny reálné cílové divácké skupiny ČT. Nové grafické prostředí ČT1 prý oslovuje většinového diváka "pozitivní barevností, příjemnými záběry a hudbou".

ČT2 má zase vyhovovat vkusu menšinového a mladšího diváka, který dokáže ocenit experiment a alternativní styl. Sportovní ČT4 podle Krafla "odráží dynamiku a prvky sportovního prostředí a přenosů" a prvky typicky zpravodajského vizuálního stylu obsahuje kanál ČT24.

Anketa

Líbí se vám nová grafika České televize?
Ano
15,4 %
Ne
84,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12607 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám