Hlavní obsah

ČT má zaplatit tisíc korun za vulgaritu v Horem pádem

Právo, jp

Česká televize zaplatí další tisícovku. Tentokrát vydala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání upozornění na porušení mediálního zákona v případě vysílání českého filmu Horem pádem letos 1. ledna od 20.00 hodin, který podle analýzy obsahoval vulgarismy a nadávky.

Článek

ČT musí uhradit náklady správního řízení ve výši tisíc korun. Hrozilo jí ale další zahájení správního řízení, a sice za český film Bolero odvysílaný 20. května před 22. hodinou a obsahující podle rady scény, které mohou ohrozit fyzický, psychický nebo mravní vývoj dětí a mládeže.

Rada se však na na tom, zda správní řízení zahájit, neshodla. Tři členové - Jiří Šenkýř, Dalibor Matulka a Pavla Gomba - zastávali názor, že ČT měla správní řízení rozhodně zahájit, a tím, že ho nezahájila, nerespektovala vysílací rada zákon.

V krátké době je to už druhá tisícovka, kterou musí ČT platit. Ta předchozí tisícovka byla za náklady správního řízení a upozornění na porušení mediálního zákona v případě nabourání skupiny Ztohoven do jednoho červnového vysílání Panorámy na ČT 2. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám