Hlavní obsah

Cruisův film v Berlíně ohrozila nehoda

Novinky, DPA, ČTK, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při natáčení filmu Toma Cruise Valkýra bylo v Berlíně zraněno jedenáct lidí. V zatáčce vypadli z jedoucího nákladního vozu. Policie zkoumá, zda šlo o technickou závadu. Není jisté, zda bude natáčení filmu pokračovat podle plánu.

Článek

Jdenáct lidí spadlo z nákladního auta, jeden z nich byl těžce zraněn, sdělila berlínská policie. Natáčení bylo hned poté přerušeno. Auto bylo odstaveno a policejní technici zkoumají, zda šlo o selhání techniky.

Film Valkýra točí režisér Bryan Singer a Tom Cruise hraje Clause von Stauffenberga, tedy muže, který se v červenci 1944 pokusil zabít Hitlera. Atentát se však nepodařil.

Film natáčejí Američané od poloviny července, ale až nyní se dostali do centra Berlína. Dosud zabírali scény za Berlínem. Při víkendových bojových scénách v centru se Cruise podle produkce neobjevuje, a tak lidé s fotoaparáty zatím hledají hvězdu marně.

Místo kamer orlice

Nynější spolkové ministerstvo - jen pár desítek metrů od české ambasády - na rohu ulic Leipzigerstrasse a Wilhelmstrasse těžko může v kulise filmu chybět. Bytelná stavba se budovala ve 30. letech pro nacistického maršála Hermanna Göringa jako ministerstvo říšského letectva. Jako jedna z mála měla v centru to štěstí, že válku přestála bez větších škod.

Pro nákladnou akci se muselo v celém prostoru odmontovat moderní pouliční osvětlení i semaforová signalizace. Z ministerstva zmizely videokamery. Přibyly ale mohutné říšské orlice a vlajky s hákovým křížem. Dým ze strojů na výrobu mlhy zastírá okolní poválečnou výstavbu, jakož i teprve pár let staré mrakodrapy na nedalekém Postupimském náměstí.

Ministerstvo obrany, v jehož objektu se zabití diktátora plánovalo a hlavní strůjci atentátu tam byli postříleni ještě týž den spiknutí, filmařům vstup nedovolilo. Důvodem je nevole kvůli Cruisovu členství ve scientologické církvi. Úřady ji považují za nebezpečnou sektu, která je v Německu je pod dohledem kontrarozvědky. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám