Hlavní obsah

Cruise ve filmu o atentátu na Hitlera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Bryan Singer připravuje se studiem United Artists (UA) film o atentátu na Adolfa Hitlera. Snímek zatím nemá jméno. Během hovorů s Tomem Cruisem, který teď pracuje jako ředitel UA, vyplynulo, že hlavní roli by mohl hrát právě on.

Článek

Cruise původně ve filmu neměl hrát, vystupoval spíše jako manažer UA.  Během jednání se ho zeptal režisér Singer, jestli by nechtěl hlavní roli a on nakonec přijal. Uvádí to na svých stránkách server Variety.

"Poté, co jsme přečetli scénář, jsme s Tomem okamžitě věděli, že tohle je film, který musíme udělat," sdělila Paula Wagnerová z UA. "A jako bonus, díky Tomově obdivu k Bryanu Singerovi a také skvělému scénáři, ten projekt přitáhl Toma i jako herce," dodala. Scénář napsali Chris McQuarrie a Nathan Alexander. Natáčení začne zřejmě v létě. Je možné, že Cruise bude hrát jednoho z atentátníků na Hitlera, zdroje mluví o hlavní roli, ne o Hitlerovi.

Jako Hitler na sebe v poslední době upozornil hlavně herec Bruno Ganz v Pádu třetí říše. Je známý i jako anděl z Nebe nad Berlínem. Ze zcela jiného soudku je pak Hitler v podání komika Helge Schneidera, který se ale od komedie Mein Führer nakonec distancoval. Film vyvolal velké rozpaky nejen proto, že dělat si legraci z války je ošidné. Podle většiny kritiků nebyl vůbec legrační.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám