Hlavní obsah

Covid dohnal Čechomor k nové desce Radosti života

Novinky, Stanislav Dvořák

V době koronavirové vznikaly Radosti života, nová studiová deska Čechomoru. Na digitálních službách, CD i vinylu vychází v pátek 6. listopadu.

Foto: Igor Paliatka

Čechomor

Článek

„Původně jsme chtěli nahrát album ze skladeb, které jsme si už dávno schraňovali ve svých ‘šuplících‘, ale protože jsme ve studiu trávili několik měsíců téměř nepřetržitě, vzniklo neplánovaně i hodně nových písniček,“ vysvětlil houslista a zpěvák Karel Holas.

K lidovým písním v typických „čechomorských“ úpravách připojili zhudebněnou báseň Františka Gellnera Napsala mi psaní. Další lehce netypickou skladbou na albu je i písnička Pijácké mravy, kterou František Černý objevil v knize Středověké písně cechu žákovského.

Radosti života

„V době, kdy jsme nemohli koncertovat, jsem měl konečně čas uklidit v garáži a právě tam jsem našel zastrčenou knihu Středověké písně cechu žákovského. Najednou jsem zjistil, že středověká poetika je velmi blízká poetice lidových písní,“ dodal František Černý.

Po dlouhé době se jako hráč na albu Čechomoru podílel i jeho bývalý člen Radek Pobořil, který během léta se skupinou odehrál více než třicet koncertů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám