Hlavní obsah

Courtney Love se vrací s kapelou Hole

Právo, Šárka Hellerová

Americká zpěvačka a kytaristka Courtney Love, vdova po Kurtu Cobainovi, se vrátí na scénu se svou skupinou Hole. Stane se tak v sestavě, která kapelu zdobila ve druhé polovině devadesátých let.

Foto: Universal Music

Courtney Love oživuje Hole již podruhé.

Článek

Courtney Love o tom poprvé informovala již na sklonku loňského roku. Tehdy umístila na internet společnou fotografii s kytaristou Erikem Erlandsonem a na Facebook napsala, že rok 2014 bude zajímavý.

Nyní v rozhovoru pro magazín The Quietus prohlásila, že v sestavě Hole bude kromě ní a Erlandsona bubenice Patty Schemelová a baskytaristka Melissa Auf Der Maur. Začali prý už zkoušet. „Minulý týden jsme hráli asi čtyřikrát,“ řekla.

Hole vznikli v roce 1989 v Los Angeles. Debutové album Pretty on the Inside vydali v září 1991. Druhý počin Live Through This (1994) vyšel pouhých sedm dní poté, co spáchal sebevraždu manžel Courtney Love, lídr kapely Nirvana Kurt Cobain. Na albu hrála i již zesnulá baskytaristka Kristen Pfaffová.

Třetí studiovku Celebrity Skin (1998) vydali Hole již v sestavě, v níž se aktuálně vrací na scénu. Díky nahrávce, která nabízí písně jako Celebrity Skin, Malibu nebo Awful, získali čtyři nominace na Grammy. Potom vydali ještě album Nobody’s Daughter (2010). V roce 2012 Love prohlásila kapelu za „mrtvou“.

Reklama

Výběr článků

Načítám