Hlavní obsah

Concentus Moraviae začíná na mikulovském zámku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní hudební festival Concentus Moraviae právě začíná. Ve Velkém zámeckém sále mikulovského zámku ho zahájí Pavel Haas Quartet s americkým Dover Quartet.

Foto: Marco Borggreve

Pavel Haas Quartet

Článek

„V rámci večera zazní dramatický Smyčcový kvartet č. 11. f moll Ludwiga van Beethovena v kontrastu s poetickým a romanticky půvabným Oktetem pro smyčce Es dur Felixe Mendelssohna-Bartholdyho. Slavnostní zahájení jednoho z největších a nejvýznamnějších festivalů vážné hudby u nás vyvrcholí ohňostrojem v zámeckém parku,“ uvedla Silvie Marková.

Unikátní série 35 koncertů probíhá na 21 místech jižní Moravy, Vysočiny a Dolního Rakouska. Na hradech, zámcích i v modernějších sálech se v průběhu června představí houslista Josef Špaček, klavírista Ivo Kahánek či mezzosopranistka Magdalena Kožená.

Hosty festivalu budou také houslistka a zpěvačka světového renomé Iva Bittová nebo muzikálová hvězda Dasha. Všechny podrobnosti najdete na  www.concentus-moraviae.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám