Hlavní obsah

Colours už odtajňuje program, na 11. ročník dorazí Flaming Lips

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Po proslulém Kronos Quartetu odtajnili pořadatelé hudebního festivalu Colours of Ostrava s velkým předstihem další programovou novinku chystanou na příští ročník. Jednou z hvězd přehlídky, která se uskuteční v polovině července, bude psychedelická kapela Flaming Lips.

Foto: Aleš Honus, Právo

Publikum na festivalu Colours of Ostrava

Článek

Americká kapela Flaming Lips vznikla v polovině 80. let a od té doby vydala třináct alb. Od hardcorových začátků se postupně propracovala k originální fúzi psychedelického roku, punku a popu. Flaming Lips jsou ve své tvorbě výrazně ovlivněni mimo jiné odkazem Pink Floyd. Této kapele v roce 2009 vzdali Flaming Lips hold předělávkou alba The Dark Side of The Moon.

Excentričtí podivíni

„Excentričtí podivíni Flaming Lips už bezmála třicet let udivují posluchače kosmickým psychorockem, bizarními obaly alb, ztřeštěnými nápady a okázale magickými koncerty s nebývalou audiovizuální projekcí, při kterých se zpěvák Wayne Coyne prochází po hlavách publika v obří průsvitné bublině."

"Shůry padá liják barevných balónků, děla vystřelují konfety, po podiu tančí lidé ve zvířecích kostýmech a pod ním Santa Clausové s čerty a unešenými lidmi zpívajícími s The Flaming Lips megahity Rise For Prize, The Yeah Yeah Yeah Song nebo oficiální rockovou skladbu státu Oklahoma Do You Realize,“ píše se v oficiální zprávě pořadatelů festivalu.

Festival se navíc od příštího roku rozšíří do industriálního prostředí bývalých Vysokých pecí ve Vítkovicích. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám