Hlavní obsah

Colours of Ostrava hlásí první hvězdu. The Cure

Právo, jaš, kul

Britská kapela The Cure je první potvrzenou hvězdou mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava 2019. Oznámili to pořadatelé festivalu. Další jména budou postupně přibývat.

Foto: Petr Hloušek

V čele skupiny The Cure stojí Robert Smith.

Článek

„Lepší a slavnější kapelu si k osmnáctému ročníku našeho festivalu, tedy ke ´vstupu do dospělosti´, nemůžeme ani přát. Je to pro nás obrovská pocta a splněný sen. Vždyť The Cure patří k největším legendám světové hudby, ovlivnili několik generací muzikantů a kapel. Přestože letos oslavili čtyřicet let své existence, The Cure prostě nestárnou,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

The Cure založil zpěvák a kytarista Robert Smith v anglickém Crawley. Své první vystoupení kapela odehrála v roce 1978 a do současné doby absolvovala přes patnáct set koncertů. Za dobu své existence The Cure vydali třináct studiových alb, několik koncertních filmů, živých alb i soundtracků, dále více než čtyřicet singlů, pár knih i výběr největších hitů.

Kapelou prošlo třináct členů a v současné době vystupuje ve složení Robert Smith (zpěv, kytary), Reeves Gabrels (kytary), Simon Gallup (baskytara), Roger O'Donnell (klávesy) a Jason Cooper (bicí).

Osmnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 17. do 20. července 2019 opět v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Program na dvaceti scénách nabídne více než 350 programových bodů.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám