Hlavní obsah

Colin Farrell místo Arnolda? Nový Total Recall má první trailer

Novinky, Stanislav Dvořák

To, čeho se fanoušci schwarzeneggerovských sci-fi možná báli, se stává skutečností. Hollywood rozhodl, že je třeba je přetočit a přidat více počítačových triků, více akce atd. Jako první je tu remake Total Recall.

Upoutávka na film Total Recall (v kinech od 05.04.2012) Video: Sony Pictures

 
Článek

Režisér Len Wiseman přichystal novou verzi filmu, který je fandy i kritiky považován za mistrovské dílo v rámci sci-fi žánru. Místo Arnolda Schwarzeneggera nastoupil do hlavní role Colin Farrell.

Znovu se podíváme do budoucnosti, kdy o vliv nad planetou soupeří "superstáty" Euromerica a New Shanghai. Obyčejný dělník Doug si zajde jednoho dne do firmy, kde implantují velmi reálné vzpomínky do mozku, a začne mít divný pocit, že je někým jiným. Vymazal mu někdo paměť? Bojoval skutečně jako tajný agent proti ďábelské korporaci? A kdo je vůbec jeho přítelkyně Lori?

Scénář podle povídky Philipa K. Dicka přepsal Mark Bomback a dívku hlavního hrdiny, kterou v původní verzi hrála tehdy ještě velmi mladá Sharon Stoneová, dostala Kate Beckinsaleová. Tajemnou bojovnici Melinu hraje Jessica Bielová, největšího záporňáka Cohaagena Bryan Cranston a mutanta Kuata, který vede hnutí odporu na Marsu, ztvárnil Bill Nighy.

Společnost Sony Pictures se brání slovu remake, prý jde o zcela novou adaptaci příběhu spisovatele Philipa K. Dicka.

“Vždy mě fascinovala povídka Philipa K. Dicka a těším se, že se ponoříme ještě hlouběji do světa, který zobrazuje, a otázek, které klade. Líbí se mi, že to nejdůležitější tajemství, které řeší naše postava, je jeho vlastní duše," řekl režisér.

A další remaky

Právě proto, že Total Recall Paula Verhoevena patřil ke kritikou ctěným sci-fi filmům, vyvolává snaha vylepšit ho skeptické komentáře na filmových serverech. Mladý americký režisér akčních a fantasy snímků Len Wiseman má za sebou Underworld či Smrtonosnou past 4.

A proud neustále nových pokračování a remaků starých filmů s "Arniem" se jen tak nezastaví. Vznikne nová Rudá Sonja a připravuje se i pokračování komedie Dvojčata.  Arnold Schwarzenegger by tak znovu spolupracoval s Danny DeVitem a přidal by se i třetí bratr - Eddie Murphy. Film se má jmenovat Trojčata (Triplets).

Reklama

Výběr článků

Načítám