Hlavní obsah

Co Praze zahraje McCartney? Téměř všechno

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už za necelý týden, 16. června, se do Prahy vrátí jedna z největších a nejdéle aktivních hvězd pop music - Paul McCartney. Nepatří k těm, kteří své koncerty rychle odfláknou, inkasují peníze a zmizí.

Foto: Profimedia.cz

Paul McCartney na aktuálním turné

Článek

Nedávné koncerty v zahraničí potvrdily, že McCartney hraje i přes pokročilý věk dlouho, vystoupení mívají dvě a půl hodiny i více. Na playlistu má několik desítek hitů, přičemž většina pochází z desek Beatles, ale dost také z éry kapely Wings a k tomu dodává tu a tam novou písničku z poslední doby. Jako poctu Johnu Lennonovi obvykle zařazuje jeho sólový singl Give Peace a Chance.

Koncert zřejmě otevře stařičká A Hard Day's Night následovaná novinkou Save Us ze sólového alba New. Z beatlesáckých klasik hrává Can't Buy Me Love, I've Got a Feeling, Here, There and Everywhere, We Can Work It Out, You Won't See Me, Love Me Do, And I Love Her, Blackbird, The Foot on the Hill, Lady Madonna, Michelle, Eleanor Rigby, Something, Ob-La-Di, Ob-La-Da, Back in the USSR, Let it Be a Hey Jude.

Foto: Profimedia.cz

Paul McCartney s kapelou

Z repertoáru Wings většinou nechybí Letting Go, Let Me Roll It, Nineteen Hundred and Eighty-Five, Band on the Run a Live and Let Die. Po Hey Jude následuje pauza a pak se Paul vracívá k přídavku, který tvoří notoricky známá Yesterday, Hi, Hi, Hi, Birthday, Golden Slumbers, Carry That Weight a The End. Daný playlist sice není stoprocentně zaručen, nicméně program tak velké show se během turné jen málokdy mění.

Doprovodnou kapelu na aktuálním turné One On One tvoří Paul „WIX“ Wickens (klávesy), Brian Ray (basa/kytara), Rusty Anderson (kytara) a Abe Laboriel Jr (bicí).

Ke koncertu pochopitelně patří i velkoplošné projekce, lasery a ohňostroje, fanouškům Paula McCartneyho jde ale asi hlavně o písničky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám