Hlavní obsah

Čínská Superstar nesmí pobuřovat prostý lid

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská vláda uvalila tvrdá omezení na tamní verzi populární televizní soutěže hledající "Superstar". Cenzorům se zdá, že Číňany pořad až moc pobláznil, a tak jim zrušili hlasování po internetu i pomocí SMS a navíc přesně předepsali soutěžícím, jak se mají chovat a oblékat, uvedla BBC.

Článek

Soutěžící v čínské "Superstar" musí být dospělý a zdravý a v pořadu se v žádném případě nesmí flirtovat, nebo pronášet jakékoliv pobuřující poznámky, cituje BBC čínská média.

"Televizní stanice musejí vybírat kandidáty, kteří vykazují vlastnosti jako  houževnatost, zralost, odvaha a zdraví," píše se v pravidlech nařízených  cenzory.

Nezapomněli ani na výstřednosti ve vizáži, které by snad mohly lid pobouřit. Účes a oblečení soutěžících musí odpovídat hodnotám obyčejné veřejnosti.

Jako by měla vláda strach z popularity pěvecké soutěže, stáhla ji raději z hlavního vysílacího času a snížila tak počet diváků. Jinou show vyhledávající mladé talenty, zvanou The First Heartthrob, minulý měsíc pro jistotu úplně zakázali. Údajně byla "vulgární". 

Reklama

Výběr článků

Načítám