Hlavní obsah

Čím chtějí televize v novém roce přitáhnout diváky

– PRAHA
Novinky, Jana Perglerová

Domácí televizní stanice nachystaly na začátek nového roku několik novinek. Chtějí zaujmout diváky starými i novými seriály, dokumenty, soutěžemi i filmovými hity. Zatím největší změny ohlásily Kavčí hory. Česká televize od ledna mírně upravuje vysílací schéma, ovšem v porovnání s Novou a Primou jsou její programové zásahy nejrozsáhlejší.

Článek

Česká televize chystá i nejvíc novinek.V pondělí večer se objeví repríza seriálu Ranč u zelené sedmy. V úterý již nebudou diváci volit český film na přání. Je nasazen bez volby zahraniční titul. V lednu například Hornblower I. a II. či americký film Hudba mého srdce.

Nové humoresky

Včera se vrátily v repríze Četnické humoresky. Je to jeden z nejúspěšnějších seriálů veřejnoprávní televize, který pravidelně sledovali téměř čtyři diváci z deseti, řekla Právu Bohuslava Holubová z tiskového oddělení ČT. Vzápětí přijde na řadu nová sada těchto příběhů třináctidílnou sérii natočil rovněž režisér Antonín Moskalyk a vysílat se bude nepřetržitě až do letních prázdnin. Proti úspěšným Četnickým humoreskám se však chystá Nova nasadit novou sérii romantických příběhů.

Páteční večery s Ester Kočičkovou

Páteční večery budou v lednu patřit filmové přehlídce Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka a po nich, od 21.30, přijde na řadu čerstvá novinka Dvojhlas s moderátorkou Ester Kočičkovou. Ve dvanácti dílech se chce Kočičková dopídit toho, jak žít v páru. Jestli je ideální mít staršího partnera nebo mladšího, jak vychovávat děti. V prvním tématu, vysílaném dnes a nazvaném Svatba ano či ne?, se představí ve dvojici politička Hana Marvanová s hercem Tomášem Hanákem. V dalších dílech se objeví například Michael Kocáb a Veronika Žilková, Jan Kraus s Barborou Nesvadbovou nebo herci Bohumil Klepl a Martina Menšíková, dodala Holubová.

O víkendu více soutěží

Sobotní zábavu má zpestřit od 25. ledna velký soutěžní rodinný pořad Hodina pravdy připravovaný ostravským studiem ČT. Rodinné týmy v něm soutěží v předvádění neobyklých úkonů vyžadujících šikovnost a pohotovost. Nedělní večery zůstávají doménou původní dramatické tvorby. Tuto neděli se například představí komedie Brouk v hlavě v nové úpravě Zdenka Zelenky. Film vznikl na motivy divadelního představení, které nyní hraje Divadlo na Vinohradech.

Paměť stromů s Luďkem Munzarem

Nové jsou i Ilustrované fejetony Ludvíka Vaculíka v režii Břetislava Rychlíka, nebo dokumentární cyklus Paměť stromů s Luďkem Munzarem, který se bude vysílat každou v neděli vpodvečer na ČT 1. Navazuje na tři roky starý projekt režiséra Bedřicha Ludvíka, který diváky provázel po českých rozhlednách. Od 8. ledna bude ČT vysílat seriál o seriálech nazvaný Pokračování příště, aneb nahlédnutí pod sukně nejpopulárnějším i oprávněně pozapomenutým českým televizním seriálům. K novinkám nedělním večerů na ČT 2 patří i dvacetidílný cyklus o českém výtvarném umění nazvaný Po Karlově mostě s profesorem Františkem Dvořákem. Jak název předurčuje, je cyklus spjat především se slavnými sochami Karlova mostu a jejich tvůrci.

Na Novu se vrací Hospoda

Televize Nova hodlá měnit své vysílací schéma tradičně až od února 2003. V lednu proto pojede ve vyježděných kolejích. Mezi nikoliv novinky, ale spíše programové změny patří každou středu od 20 hodin repríza vlastního sitkomu z devadesátých let Hospoda. V seriálu se mj. objeví v herecké roli režisér Jiří Menzel. Na nedělní večer je přichystána nová řada krimiseriálu Kobra 11. V lednu odvysílá například úspěšné americké thrillery Polibek smrti a Soumrak. Na sobotu 25. ledna se chystá vyhlášení tradiční novácké ankety nejpopulárnějších tváří obrazovky Nova Anno a 10. února zvednou nad hlavu při slavnostní show své trofeje nejlepší fotbalisté roku.

Prima pokračuje se seriálovou produkcí

Prima nahradila úspěšný seriál Žena za pultem ve stejném čtvrtečním vysílacím čase dalším seriálem z produkce socialistické Československé televize My všichni školou povinní. O víkendech se na její obrazovce objeví repríza amerického seriálu Beverly Hills 90210. Na 19. ledna se Prima pochlubí velkou galavečerní show Auto roku 2003.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám